رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: چنانچه ساز و کار عرضه دلار و دیگر ارزهای مهم در کشور بهبود نیابد انتظار نزولی شدن نرخ طلا انتظاری بیهوده است.
آیت محمدولی با تأکید بر این نکته که در ایران رابطهای مستقیم و اثرگذار میان بازار ارز و بازار طلا وجود دارد اذعان داشت: هرگاه بازار ارز -چه از لحاظ قیمت و چه از لحاظ عرضه- دچار بی ثباتی و تلاطم شود بازار طلا نیز از ثبات خارج شده و روند صعودی به خود می گیرد.
وی حساسیت بازار طلا را بسیار بالا خواند و تأکید کرد: ویروس کرونا از زمان شیوع تاکنون علاوه بر ابتلا یا مرگ بسیاری از مردم دنیا و ایران، اثرات چشمگیری نیز در بازارهای مختلف، به ویژه بازار حساس طلا گذاشته است.
محمدولی ضمن اشاره به اثرات قابل توجه و چشمگیر شیوع ویروس کرونا و بیماری کووید-۱۹ بر قیمت انس جهانی خاطرنشان کرد: پس از شیوع جهانی این ویروس خطرناک و تهدیدآمیز، اغلب مردم کشورهای دنیا و حتی دولت های مختلف، بهترین فرصت سرمایه گذاری را در این دوران، خرید طلا دیدند و اقدام به خرید مقادیر قابل توجهی از این فلز گرانبها که دارای توان نقدینگی زیادی کردند.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران همچنین به عواملی که در داخل کشور ایران روی بازار طلا اثر می گذراند اشاره کرد و گفت: در کشور ما نه تنها روندهای افزایشی نرخ جهانی انس بر قیمت طلای داخل اثر می گذارد بلکه عواملی از قبیل بازار ارز نیز تأثیرات فزاینده ای بر نرخ طلا می گذارند.
وی در همین راستا ادامه داد: همچنین در این برهه زمانی، شیوع ویروس کرونا نیز باعث افزایش میزان تقاضای مردم در بازارهای طلا شد که این امر نیز به خودی خود بر افزایش قیمت طلا اثر گذاشت.
آیت محمدولی با اشاره به رفتار اقتصادی مردم در روزهای اخیر اظهار داشت: ترس از ابتلا به ویروس کرونا باعث شده مردم کمتر به بازارها رجوع کنند و در کنار این امر نیز تقاضا در حوزه طلای آب شده کاهش یافته و مردم اغلب متقاضی خرید سکه شده اند.
وی افزود: ادامه این روند، انتظار کاهش نرخ طلا در روزهای آینده را تبدیل به انتظاری بیهوده خواهد کرد مگر آنکه ساز و کار عرضه دلار و دیگر ارزهای مهم در کشور بهبود یابد و پس از بهبود، به ثبات برسد.
این فعال حوزه طلا و جواهر در پاسخ به این سؤال که آیا قیمت اجرت ساخت مصنوعات طلا افزایش خواهد داشت یا خیر گفت: موضوع افزایش اجرت ساخت مصنوعات طلا را دنبال می کنیم به طوری که این افزایش احتمالاً تا ۷۰ درصد رقم خواهد خورد. با این حال فعلاً هیچ بخشنامه و ابلاغیه ای در این باره صادر نشده است.
محمدولی در خصوص افزایش قیمت اجرت ساخت مصنوعات طلا افزود: برای میسر ساختن این طرح، راهکارهایی تدارک دیده شده و این راهکارها طی جلساتی با سازمان حمایت از مصرف کنندگان مورد بحث و بررسی قرار گرفته تا در بهترین شرایط ممکن طرح را عملیاتی سازیم.
وی در پایان تأکید کرد: بهترین حالت عملیاتی شدن طرح افزایش قیمت اجرت ساخت مصنوعات طلا از نظر ما اینگونه است که پس از عملیاتی شدن طرح، فشار زیادی به مصرفکننده وارد نشود و زیانی متوجه این طیف نشود.