رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر با بیان اینکه ساخت هر یک کیلوگرم طلا دو نفر اشتغال مستقیم به دنبال دارد از وضع خودتحریمی داخلی و سیاست هایی که منجر به افزایش مشکلات تولیدکنندگان این صنعت شده است انتقاد می کند و می گوید بحران و نوسان های نرخ ارز قیمت تمام شده تولید در این بخش را افزایش داده است و این شرایط در کنار بخشنامه های متعدد و اخذ مالیات حاشیه سود در این تولیدات را کاهش داده است.
سید حجت شفائی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر با اشاره به ظرفیت های مناسب صنعت طلا و جواهر و ارزش افزوده بالای آن گفت: ایران جزو ۷ کشور صنعتی طلا و جواهر در دنیاست و جزو ده کشور نخست مصرف کننده طلا قرار دارد. در کشور ۳۰ استان معادن سنگ های قیمتی دارد و در ۲۱ استان کشور طلا کشف شده و ۱۵ معدن طلا کشف شده است.
وی ادامه داد: همچنین می توان صادرات مناسبی از این بخش وجود داشته باشد منوط به آنکه دولت حمایت های لازم را از این هنر-صنعت به انجام رساند و قوانین مخل و مزاحم را حذف کند.
شفائی با بیان اینکه بخشی از مواد مورد نیاز تولید در این صنعت وارداتی است، گفت: تجهیزات مورد نیاز ما وارداتی است و نمیتوانیم با هند، ترکیه و سایر کشورها رقابت داشته باشیم و باید تصمیم هایی گرفته شود که صادرات را تسهیل کند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر میزان صادرات طلا و جواهر از ایران را ناچیز اعلام کرد و افزود: سهم ما از تجارت طلا در دنیا دوهزارم درصداست درحالی که می توان ۴۵۰ میلیون دلار صادرات کشورهای منطقه را به دست آورد.
وی افزود: بحران و نوسان های نرخ ارز قیمت تمام شده تولید در این بخش را افزایش داده است و این شرایط در کنار بخشنامه های متعدد حاشیه سود در این تولیدات را کاهش داده است.
وی گفت: حدود ۱۵ هزار واحد طلاسازی در کشور وجود دارد که ۱۰ هزار واحد آن توسط اداره استاندارد شناسایی شده است و کد شناسایی دارند اما به دلیل تحریم های خارجی و داخلی مشکل هایی برای این تولیدکنندگان به وجود آمده است.
وی اظهار کرد: اگر قرار است هر سیاستگذاری برای هر بخش از اقتصاد انجام شود باید ازدست اندرکاران آن بخش مشورت گرفته شود چون این تصمیم سازی ها می تواند برحیات اقتصادی آنها تاثیرمنفی داشته باشد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر گفت: هند درسال ۵۰۰ تن طلا تولید می کند و کشوری مانند عربستان سالانه ۵۰۰ تن طلا مصرف می کند این وضع ظرفیتی است که ایران باید از آن استفاده کند و برای هدایت این صنعت به سمت صنعتی شدن نیاز به حمایت دولت داریم.
وی ادامه داد: برای ورود ماشین الات تولیدی در کتاب قوانین هیچ تسهیلاتی برای ما دیده نشده است. به طور مثال تجهیزاتی از ایتالیا ۲۰ هزار دلار خریداری می شود اما به رقم ۶۰ هزار دلار به دست ما می رسد که هزینه های تولید را برای تولیدکنندگان افزایش می دهد بنابراین نیاز است تا معافیت های مالیاتی و گمرکی راه تولید و صادرات را تسهیل کند.
شفائی گفت: آنچه صادرات ما را با اخلال مواجه کرده این است که ما از بانک مرکزی مجوز لازم را اخذ می کنیم اما گمرک فک پلمپ کرده و کار را ناقص می کنند درحالی که کشورهای سفارش دهنده به تعداد سفارش می دهند و بسته ای که ما صادرمی کنیم ناقص است.
وی ادامه داد: درخواست ما این است که نمونه برداری در محل تولید انجام شود پس از بسته بندی و پلمپ برای صادرات داده شود. ازسوی دیگر ۴ درصد مالیات بر عملکرد به صادرات تعلق می گیرد که قدرت رقابت پذیری ما را برای صادرات کاهش می دهد.
شفائی در پایان با اشاره به سهم بالای صنعت طلا در اشتغالزایی گفت: ساخت یک کیلو طلا می تواند اشتغال دو نفر را به دنبال داشته
باشد .