مجمع دور چهارم اتحادیه طلا و جواهر برگزار شد که طی انتخابات اعضا، این نفرات برگزیده شدند:
منتخبین هیات مدیره و بازرسین:
۱-سیدحجت شفائی رئیس
۲-سید محسن هاشمی کاشی نایب رئیس اول
۳-سینا محمدی نایب رئیس دوم
۴- شهروز معنوی خزانه دار
۵- رحیم بهمنی جلیلیان زنگنه عضوهیات مدیره
۶- سید رضا قیدی عضو هیات مدیره
۷- امین لاله چینی عضو هیات مدیره
اعضای علی البدل هیات مدیره
۱- رضا فتاحی
۲- خسن براتی مهوا ر
۳- خانم ریتا نیک فرجام
بازرسین اصلی هیات مدیره
۱- علی فراستی
۲- حسن شهرابی
علی البدل بازرسی
محمود گازری طرقبی
در همین خصوص با سیدحجت شفائی رئیس منتخب این دور از اتحادیه گفتگویی داشته ایم که در ادامه می خوانید:
این جانب برای بار دوم به عنوان خدمتگزار در پست ریاست انتخاب شدم امیدوارم با ترکیب هیات مدیره جدید که همه از تولیدکنندگان وصادرکنندگان هستند بتوانیم خدمات مفیدی در راستای اعتلای صنعت تولید و صادرات طلا جواهر، گوهرسنگها و صنایع وابسته –بخصوص- طراحی که پایه و اساس هر صنعتی است داشته باشیم و بتوانیم در بازارهای جهانی جایگاه در خور شان کشور عزیزمان ایران را پیدا کنیم.
برنامه ما در این دوره با توجه به چالشها و فرصتهای پیش رو و تجارب گذشته و حضور دولت جدید با رویکرد حمایت عملیاتی از تولیدکنندگان دستیابی به اهداف مورد نظر اتحادیه است. قصد داریم تولید را به سمت نیمه صنعتی و صنعتی سوق داده و در بازارهای داخلی برون مرزی حضور با کیفیت و مستمر داشته باشیم.
قطعا هر نمایشگاهی که برگزار گردد در تولید و عرضه و حتی صادرات تاثیر گذار خواهد بود. نمایشگاههای اصفهان شیراز و مشهد و بخصوص تهران هم قطعا با زحمات برگزارکنندگان و مجریان و مهمتر ازهمه حضور صنعتگران خون تازه ای در رگهای این صنعت جاری خواهد نمود و فرصتهای تازه ای را پیش روی مردان وزنان صنعت طلا وجواهر قرار خواهد داد و توانمندیهای داخلی برای بازار هدف که مردم عزیزمان هستند به نمایش در خواهد آمد چراکه تولیدات ما از نظر کمی وکیفی در جایگاه مناسبی قرار دارد و میتواند با محصولات رقبای خارجی رقابت کند.
نمایشگاه تهران به امید خدا در بهمن ماه طبق سنوات گذشته برگزار خواهد شد. سال ۱۳۹۹ هم مجوزهای لازم اخذ شده بود و ثبتنامها هم انجام شده بود ولی متاسفانه به دلیل تشدید کرونا برگزار نگردید.
هیأت مدیره محترم در این دوره تصمیم گرفته از تمامی نمایشگاههای این صنعت و همایشها، اجلاسها و برنامه های مرتبط نه تنها حمایت معنوی کند بلکه تجربیات خود را هم در اختیار قرار دهد و از هیچ کمکی دریغ نخواهیم کرد. همچنین طبق روال گذشته اعزام و شرکت در نمایشگاههای برون مرزی را در برنامه خود داریم. البته در سطح گسترده تر و هدفمندتر با رویکرد صادراتی و حضور در بازارهای جهانی.
مهرماه سال گذشته بعلت ویروس کرونا و تاثیری که بر وضعیت اقتصادی دنیا به جا گذاشت هر انس طلا رکورد زد و به ۲۱۰۰ دلار رسید اما پس از آن و با کشف واکسن و بهتر شدن دورنمای وضعیت اقتصادی دنیا ما شاهد کاهش قیمت انس جهانی طلا بودیم. در وضعیت فعلی همچنان سایه ویروس کرونا بر روی اقتصاد دنیا سنگینی میکند و از طرفی بهدلیل وضعیت ایجاد شده توسط ویروس کرونا دلتا، سرعت بهبود و رشد اقتصاد کشورها کاهش پیدا کرده است و این موضوع بر فلزهای ارزشمند مخصوصا طلا و نقره تاثیر گذاشته است. از طرفی افزایش مبتلایان به ویروس کرونا همچنان این نگرانی را تداوم بخشیده است.
البته کارشناسان معتقدند که بازار کار لطمه خورده از زمان شروع کرونا در حال بهبود است و در سال جدید میلادی میتوانیم بازار کاری تقریبا مانند زمان قبل از کرونا داشته باشیم. همچنین انتشار بعضی از شاخص های اقتصادی دنیا که نشاندهنده بهبود وضعیت اقتصادی با وجود ویروس کرونا بوده است باعث شده تا طلا همچنان ارزش خودش را در محدوده ۱۸۰۰ دلار حفظ کند.
به نظر میرسد در ماههای آینده مثل شرایط قبل از کرونا، بازار سهام، نرخ بهره فدرالرزرو و بازدهی اوراق قرضه و شاخص ارزش دلار بازیگر اصلی نوسان قیمت انس طلا در بازارهای جهانی باشند.
در حال حاضر مردم بیشتر به دنبال سرمایه گذاری هستند و طلا را به چشم سرمایه نگاه میکنند و بدنبال خرید طلای تزئینی نیستند بجز قشری محدود. یکی از دلایل این رویکرد تغیر ذائقه و فرهنگ مردم است و مهمترین دلیل این تغییر، سیاست بسیار اشتباه بانک مرکزی در عرضه بی رویه و بدون کارشناسی سکه در سالهای ۱۳۹۶ و۱۳۹۷ میباشد که تفکر مردم با اشتباه محض بهسمت سرمایه گذاری و واسطه گری سوق پیدا نمود که اثرات آن هنوز باقیست وفرهنگ چند صد ساله مردم کشور ما که طلا را به عنوان زینت وسرمایه استفاده میکردند در عرض چند ماه تغییر پیدا کرد.ضمن اینکه مالیات بر ارزش افزوده هم حجم معاملات را کم کرده و مردم منتظر شروع اجرای جدید قانون مالیات بر ارزش افزوده هستیم که اصل طلا از این مالیات معاف شده است.
درخصوص صادرات متاسفانه ما به ناحق تحریم طلایی در دنیا هستیم یعنی نمیتوانیم با مبدأ ایران صادرات انجام دهیم. باید از طریق کشور ثالث و با برند و شرکت خارجی آن را به کشور هدف صادر کنیم که یکی دو تا کشور این امکان را برای ما فراهم کرده اند. البته موانع زیادی هم در داخل کشور وجود دارد از قبیل نحوه انتقال ارز و یا شمش معوض که خوشبختانه در وزارت صمت تدوین سند چشم انداز ۱۴۰۴ با کمک اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا جواهر نقره و سنگهای قیمتی ایران و ارائه پیشنویس سند توسط این اتحادیه و همچنین مشارکت و کمک متخصصین دولتی، تشکلها و بخش خصوصی در مراحل پایانی خود قرار گرفته است و انشالله بهزودی مصوب و ابلاغ خواهد شد .
در اینجا از هیأت مدیره محترم و بازرسین عزیز اتحادیه و همه همکاران و تولیدکنندگان، طراحان و… تشکر ویژه دارم و از همه پیشکسوتان، اساتید و صنعتگران و همکاران عزیز دعوت میکنیم با حضور در اتحادیه، ما را در راستای دستیابی به اهداف متعالی پیشرفت هنر صنعت طلا و جواهر کمک نمایند. قطعا با وحدت و همگرایی میتوان معجزه های بزرگی را در این صنعت رقم زد و به واقعیت تبدیل کرد.