چهاردهمین نمایشگاه طلا، فلزات گرانبها، گوهرسنگها، ماشین آلات و صنایع وابسته از چهارشنبه پنجم خرداد ۱۴۰۰ به مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی استان اصفهان برگزار شد که در شرایط کرونایی و تعطیلی بسیاری از نمایشگاهها، جانی دوباره به صنعت طلا و جواهر ایران بخشید.
این نمایشگاه که با حضور ۷۰ شرکت کننده از ۶ استان کشور برپا شد به ارائه جدیدترین دستاوردهای شرکتها و موسسههای فعال در حوزه طلا، جواهرات، سنگهای زینتی و ماشینآلات ساخت طلا پرداخت.
چهاردهمین نمایشگاه طلای اصفهان، ۶ هزار مترمربع فضای نمایشگاهی وسعت داشت و نمایندگانی از استانهای اصفهان، تهران، خراسان رضوی، یزد، فارس و خوزستان در آن حضور یافتند.
همچنین تعدادی از فعالان صنعت طلا، جواهرات و ماشینآلات از کشورهای عراق و ترکیه نیز مهمان این نمایشگاه بودند.
تولیدکنندگان ماشینآلات ساخت طلا و جواهر، گالریهای معتبر و مطرح حوزه طلا و جواهرات، تولیدکنندگان طلا، انجمنها و اتحادیهها، تولیدکنندگان و ارائهکنندگان خدمات امنیتی و حفاظتی در حوزه طلا، فروشندگان سنگهای زینتی و فعالان حوزه حمل و نقل طلا و جواهرات در نمایشگاه طلای امسال اصفهان حضور داشتند و توانمندیهای خود را به نمایش گذاشتند.
در این دوره از نمایشگاه، برنامههای جانبی مهمی نیز برگزار شد که اهمیت و اعتبار نمایشگاه طلا را بیش از پیش افزایش داد.
برگزاری میز تخصصی طلا و برگزاری نشست تخصصی اتحادیههای طلای سراسر کشور از جمله برنامههای جانبی نمایشگاه طلای اصفهان بود.
هدف از برگزاری چهاردهمین نمایشگاه طلا در اصفهان، آشنایی تولیدکنندگان، صادرکنندگان و ارائه دهندگان خدمات با محصولات و ماشین آلات و تکنولوژیها و فناوریهای نو در صنعت طلا، جواهر و سنگهای قیمتی اعلام شد.
همچنین معرفی محصولات تولیدی و فناوریهای داخلی، دسترسی به سلائق مصرف کنندگان داخلی و خارجی، ایجاد رقابت در تولید، صادرات و خدمات، آشنایی با چرخه صنعت طلا و جواهر و نقره و سنگهای قیمتی، اکتشاف، استخراج، انتقال، فرآوری، طراحی، تولید و بستهبندی و عرضه خدمات، از دیگر اهداف این نمایشگاه بود.
چهاردهمین نمایشگاه طلا، فلزات گرانبها، گوهرسنگها، ماشینآلات و صنایع وابسته اصفهان که با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی برگزار شد روز هشتم خردادماه ۱۴۰۰ در محل برپایی نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان به کار خود پایان داد.
مطابقت نمایشگاه طلا و جواهر اصفهان با استانداردهای جهانی
گفتگوی تخصصی با شیشه بران رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر اصفهان
رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر اصفهان گفت: نمایشگاه امسال کاملاً متفاوت با سالهای گذشته برگزار شد چون تمام استانداردهای یک نمایشگاه را دارا بود. این نمایشگاه تلفیقی از تکنولوژی مدرن و معماری قدیمی اصفهان بود و همینطور که دیدید گچبریها، سازههای استفاده شده، تزئینات داخلی و تجهیزاتی مانند ۳ هزار دستگاه پارکینگ برای اتومبیلهای بازدیدکنندگان، اتاقهای کنفرانس، اتاقهای همایش، سالنهای متعدد که در کنار نمایشگاه تعبیه شده برای نشست مهمانهای خارجی با تولیدکنندگان که بتوانند معاملات و قراردادهای خود را در موقعیتی مناسب منعقد کنند. در سقف این نمایشگاه تجهیزات متناسب با استانداردهای جهانی از جمله هواساز، نور، صدا، سیستم اطفاء حریق در نظر گرفته شده که با یک سیستم نمایشگاهی بتوانیم در خدمت صنعت طلا و جواهر باشیم.
وی ادامه داد: نمایشگاه امسال با توجه به مشکلاتی که برای طلا و جواهر در خصوص رکود اقتصادی و همچنین وجود بیماری کووید ۱۹ در شرایط خاصی برپا شد و باید پروتکلهای بهداشتی به صورت تمام و کمال رعایت میشد؛ وجود این مسائل باعث تأخیر در برگزاری این نمایشگاه شد ولی فعالین صنف طلا و جواهر اصرار داشتند که این نمایشگاه اولین نمایشگاهی باشد که متناسب با استانداردهای جهانی برگزار شود. تا برگزاری نمایشگاه ۱۵ روز بیشتر زمان نبود و زمان این نمایشگاه نیز از ۵ تا ۸ خرداد تعیین شده بود. با نشستهای متعددی که با رئیس نمایشگاه اصفهان، مجری جوانی که برگزاری نمایشگاه را به عهده داشت و ماشین سازان کشور، تصمیم قاطعی گرفته شد و در ابتدا شروع به ثبتنام نمودیم که ماحصل آن خوشبختانه شرایط آبرومندی است که در نمایشگاه طلا، جواهر، نقره، سکه و صراف اصفهان شاهد آن بودیم.
شیشه بران گفت: این نمایشگاه مساحت کافی برای بازدیدکنندگان داشت. نمایشگاههای قبلی خیلی تنیده به هم بود و جمعیت نمیتوانستند در غرفه ها و اتاقها به راحتی رفت و آمد داشته باشند ولی اینجا ساختمان طوری طراحی شده بود که برای هر بازدیدکننده حداقل ۴۰ متر مربع فضا در نظر گرفته شده بود.
شیشه بران یادآور شد: زیبایی ساختمان وی آی پی این نمایشگاه واقعاً موزهای در دل موزه است چراکه شما نوع گچ بریها، تزیینات و مصالحی استفاده شده که فقط در هتل عباسی و بعضی از ساختمانها مشاهده میکنید.
وی گفت: امیدواریم سال آینده نمایشگاهی به تمام معنا از نظر تعداد شرکت کننده و چه از نظر کیفیت نمایشگاه در کل کشور داشته باشیم. قابل ذکر است نمایشگاه اصفهان همیشه در زمینه طلا و جواهر نمونه بوده است و من اعتقاد دارم که نمایشگاه اصفهان فقط مربوط به مردم اصفهان نیست، نمایشگاهی است که همکاران صنف طلا و جواهر در اقصی نقاط کشور به این نمایشگاه تشریف بیاورند و بتوانند خود و برند خود را مطرح کنند.
رضایت از برگزاری چهاردهمین نمایشگاه تخصصی طلا و جواهر در اصفهان
گفتگوی اختصاصی با آقای سید معلم مجری نمایشگاه طلا و جواهر اصفهان
مجری نمایشگاه طلا و جواهر اصفهان گفت: با توجه به اینکه اولین نمایشگاه طلا و جواهر در اصفهان بعد از یک سال و نیم مذاکره در حال برگزاری است و متأسفانه برگزاری نمایشگاه در شهرهای شیراز، مشهد، تبریز و تهران سالهای گذشته لغو شده بود خیلی اعتماد صنف طلا به برگزاری این نمایشگاه کم بود و فعالین این صنف فکر نمیکردند که این نمایشگاه قطعاً برگزار شود ولی با لطف خدا چراغ برگزاری نمایشگاه بعد از یک سال و نیم روشن شد و نسبت به شرایط اقتصادی کشور و بیماری کرونا تعداد مشارکت رضایتبخش بوده است.
سید معلم در خصوص رضایت غرفه داران از تعداد بازدیدکنندگان گفت: با توجه به اینکه برای برگزاری نمایشگاه اولین بار تبلیغات فوق تخصصی و عمومی صورت گرفت، رضایت غرفه داران از بازدیدکنندگان بالا بوده است و این بازدید کنندگان از شهرهای مشهد، همدان، شیراز، بوشهر، چابهار و سیستان بوده اند و تا جایی که مطلع هستیم بازدیدکنندگان و خریدارانی از کشور عراق، افغانستان و سوئد برای این نمایشگاه به صورت مستقیم حضور داشتند و بازدیدکننده عمومی هم نسبت به این که، ساعت نمایشگاه در اصفهان تغییر کرد و شرایط بیماری هم هست تعداد بالا و قابل قبول بوده است و همه غرفه داران رضایت داشتند و افراد برای رزرو جایگاه برای سال بعد پیگیری میکنند.
وی در مورد حاشیه نمایشگاه خاطرنشان کرد: در جریان این نمایشگاه نشست و هم اندیشی خوبی برگزار شد. صبح پنج شنبه ۶ خرداد ماه ساعت ۱۰ میز تخصصی صادرات طلا به میزبانی اصفهان با حضور فعالان صنفی کل کشور برگزار شد و تا جایی که من مطلع هستم اتفاقات خوبی در این نشست رقم خورد. مباحث ارزش افزوده و درصدها پیگیری شد و موضوع ارزش افزوده در کنار این نمایشگاه بعد از دو سال با حضور رؤسا وفعالین اتحادیه صنف طلا در کل کشور به میزبانی اتاق بازرگانی اصفهان و سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان، با حضور معاونت اقتصادی استاندار و مدیرکل سازمان ثبت مورد بحث و مذاکره قرار گرفت. بعد از ظهر روز پنجشنبه جلسه هم اندیشی رؤسای اتحادیه کل کشور برگزار شد که استقبال بسیار خوبی از این جلسه داشتند و در جریان این جلسه مشکلات و معضلات صنف طلا مطرح شد. قرار بر این شد که اتحادیه درخصوص بحث درصدها به صورت هماهنگ و یکپارچه در کشور شکل بگیرد و در جریان این نشستها توانستیم کلیه فعالین صنفی نمایشگاه را با استقبال خوبی گردهم جمع کنیم و حضور این فعالین به اعتبار و صنف طلا کمک بسیار خوبی بود.
سید معلم در پایان سخنان خود ادامه داد: مجموعه صنف طلا و جواهرات دید بسیار بلندی نسبت به طلا و جواهر اصفهان دارد و در نظر داریم نمایشگاه طلا به صورت ادامه دار با برنامهریزی منظم برگزار شود و تا پنج سال آینده نمایشگاه اصفهان به عنوان نمایشگاه برتر غرب آسیا مطرح شود و هدف ما این است که تا دو سال آینده اولین و بزرگترین نمایشگاه طلا و جواهر تخصصی کشور را برگزار کنیم و در عرض پنج سال بزرگترین نمایشگاه تخصصی را در غرب منطقه به کمک دوستان و فعالین منطقه راه اندازی نماییم.
روشن ماندن چراغ نمایشگاه به دست غرفه داران طلا و جواهر
گفتگو با ابراهیم حبیب اللهی از شرکت کنندگان نمایشگاه طلا و جواهر اصفهان
ابراهیم حبیب اللهی دکترای حقوق و فعال صنف طلا با اشاره به برگزاری نمایشگاه در شرایط بیماری کویید ۱۹ گفت: حدود سه سال پیش تقویم پنج سالهای برای برگزاری نمایشگاه طلا و جواهر اصفهان که از پر سابقه ترین نمایشگاههای ایران در زمینهی طلا بوده، تنظیم کردهایم که یک سال پیش با توجه به شرایط کرونا که به وجود آمد، مجبور شدیم زمان نمایشگاه را به تعویق بیاندازیم. قرار بود نمایشگاه پنجم تا هشتم مهر ماه برگزار شود و با توجه به ماههای قمری در نظر گرفته شده بود که مصادف با ماههای خاص هجری قمری نباشد ولی بیماری کرونا این زمان را تغییر داد. مجدداً از برج هفت تصمیم بر آن شد که برگزاری نمایشگاه در برج ۹ صورت گیرد که متأسفانه با دوره پیک کرونا مواجه شدیم و مجدد برج یازده را مد نظر قرار دادیم که باز هم پیک بیماری کرونا بالاجبار زمان نمایشگاه را تغییر داد و در نهایت در عرض بیست و سه روز، ما تصمیم گرفتیم که نمایشگاه را در دوره نزول کرونا که پنجم تا هشتم خرداد ماه بود برگزار کنیم. راجع به زمان و سبک برگزاری این که مکان برگزاری هم تغییر کرده بود و لیکن به لطف خداوند توانستیم نمایشگاه را برگزار کنیم و از همه ی غرفه داران تشکر میکنیم که چراغ نمایشگاه را در این شرایط و با این استانداردهای خاص روشن نگه داشتند.
حبیب اللهی بیان نمود: با توجه به اینکه دو سال است که هیچ نمایشگاهی در ایران و دنیا برگزار نشده است بازار فوق العاده تشنه برگزاری این نمایشگاه بود و این مسئله که قیمت طلا در هر گرمی اوج یک میلیون و نیمی گرفت و از قیمت خود نهصد تا یک میلیون برگشت داشت و تا یک سوم افت قیمت داشتیم بازار به این این نمایشگاه نیاز داشت. تولیدکنندگان صنعت طلا نیاز داشتند تا درجریان قرار بگیرند که چگونه ماشین آلات خود را به روز رسانی کنند و از طرفی این نمایشگاه برای مردم عامه که با توجه با افت قیمت طلا خرید بالایی داشتند، برگزاری این نمایشگاه قابل توجه بود. حبیب اللهی در خصوص رضایت غرفه داران نظر خود را مساعد اعلام نمود و خاطر نشان کرد غرفه داران از نحوه برگزاری و چیدمان مناسب بوده ولی از نظر تعداد غرفه ها شکوه داشتند. با توجه به شرایط کرونا و ترسی که از اجاره غرفه در خصوص بازدیدکنندگان وجود داشت تعداد غرفه های ما به نسبت سال های گذشته پایین بود و در حالی که اگر ما همین فضای نمایشگاه را به مکان قبلی انتقال میدادیم تعدادی از غرفه ها باید بیرون راهاندازی میشدند. این نمایشگاه با استانداردهای جهانی مطابقت دارد چه از لحاظ زیر ساختها تهویه و چه از لحاظ ارتفاع سقف و سیستم کفپوشهایی که به کار رفته است و بازخورد این نمایشگاهها در سال آینده مشخص خواهد شد و اگر شرایط کرونا هم وجود نداشته باشد، قطعاً با استقبال بالاتری مواجه خواهیم بود. حبیب اللهی گفت که به این موضوع خوشبین است که در سال آینده از سراسر ایران برای اجاره یک متر غرفه رقابت تنگاتنگ خواهد شد.
وی در ادامه در مورد تعداد مشارکت کنندههای نمایشگاه طلا و جواهر اصفهان گفت: تقریباً حدود ۵۸ غرفه در این نمایشگاه حضور یافتند حبیب اللهی در پایان گفت خواهشم از فعالان صنعت طلا و جواهر این است که نه تنها در نمایشگاه اصفهان بلکه در تمام نمایشگاههای ایران که برگزار میشود چراغ صنعت طلا و جواهر در سرتاسر ایران را روشن نگه دارند و از این صنعت نمایشگاهی حمایت کنند تا رونق پیدا کند و به درجات بالایی از رشد در این راستا برسد و با توجه به اینکه مردم ما از قدیم از طرفداران و خریدار ما در هر شهری بودند نباید اجازه دهیم که چراغ آن کم فروغ شود و یکی از راههایی که باعث پر رونق تر شدن این صنعت میشود، برگزاری این نمایشگاهها و حضور با هماهنگی بیش از پیش است و همچنین نکته دیگری که در خصوص صنعت طلا باید در نظر گرفت در زمینه فروش کالاهای دست دوم است که باید فعالین صنف طلا همکاران خود را راهنمایی کنند و خرید و فروش کالای دست دوم در صنعت طلا هر یک گرم طلا برابر با یک روز حقوق یک کارگر است و باعث بیکاری کارگران ما در صنعت طلا میشود و این خرید و فروش کالای دست دوم که بعضی از همکاران ما به دلیل بی اطلاعی باعث رونق آن شدند باید از بین برود و با وحدت و یکپارچگی که دارند به این نتیجه برسند که در جهت حمایت از تولید، کار دست دوم باید ریشه کن شود.
رضایت از نمایشگاه در شرایط سخت کرونا
گفتگو با طلامینایی عضو هیئت مدیره صنف طلا و نقره اصفهان
عضو هیئت مدیره صنف طلا و نقره اصفهان گفت: در شرایط سخت کرونا که حدود بیش از یکسال میگذرد که در صنعت طلا و جواهر هیچ نمایشگاهی برگزار نشده است. از ایشان خواستیم که نظر خود را در مورد برگزاری نمایشگاه مطرح کنند.
مینایی در خصوص برگزاری نمایشگاه طلا و جواهرگفت: این نمایشگاه ظرف ۱۵ روز برگزار شده و قرار بود اصلاً برگزار نشود با اینکه در شرایط کرونا قرار داریم و استقبال خوبی از نمایشگاه به عمل آمده و امیدواریم با این نمایشگاه که دروازه های صادرات برسیم و صادرات را به حالت اولیه سال ۹۱-۹۲ برگردانیم.
وی در خصوص رضایت شرکت کنندگان در نمایشگاه اظهار داشت: استقبال خوب بود ولی بیشتر از این انتظار داشتیم ولی سال آینده قطعاً استقبال بهتری خواهد شد چون امسال در شرایط ویژه ای هم قرار داشتیم؛ از یک طرف شرایط مربوط به کرونا وجود داشت و از طرف دیگر رکود اقتصادی بالایی داشتیم و البته این موضوع را باید در نظر بگیریم که اطلاع رسانی در مورد نمایشگاه طلا و جواهر در سرعت کمی انجام شد و برگزاری آن با عجله صورت گرفته است و ما از استقبال صورت گرفته رضایت داریم.
مینایی تعداد مشارکت کنندهها در نمایشگاه طلا و جواهر را حدود ۷۵ غرفه اعلام نمود و شرکت کننده ها را از تهران، اصفهان، یزد، کرمان و شیراز و…. مطرح کرد و اظهار امیدواری نمود که در سال آینده میزبان سایر شهرها نیز در آن نمایشگاه باشیم. وی گفت: میزان رضایت بازدیدکنندگان خوب بوده و تمام فضای این نمایشگاه به خاطر شرایط کرونا تهویه مناسبی دارد، هوا مثل نمایشگاههای سال پیش محبوس نیست و او از همه دعوت به عمل آورد تا حضور یابند و از فضای ایجاد شده در نمایشگاه که پروتکلهای بهداشتی مناسب دارد استفاده نمایند.
مینایی در ادامه افزود: اتحادیه طلا و جواهر در نظر دارد که سالهای دیگر نیز این نمایشگاه را در همین تاریخ و با حضور دعوت کنندگان بیشتری برگزار نمایند و تاریخ برگزاری این نمایشگاه را به همه ی روزنامه های بین المللی اعلام نمایند تا تاریخ ثبت شدهای برای نمایشگاه داشته باشیم.
وی در پایان گفت: اتحادیه طلا و جواهر اصفهان از همهی بزرگان و تولیدکنندگان طلا در سراسر ایران تقاضا دارد که در این نمایشگاه ها حضور یافته و از امکانات آن استفاده کنند؛ زیرا نمایشگاه هایی چون نمایشگاه طلا و جواهر تولید بهتر و صادرات بیشتری رقم خواهد زد و این نمایشگاهها میتوانند به پایگاههای برتر تولید تبدیل شوند.
به همسن و سالان خودم پیشنهاد می کنم هنر زیورآلات را امتحان کنند
صبا پور ابراهیمی، کوچکترین عضو طلافنون در نمایشگاه اصفهان
در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه طلا و جواهر اصفهان، گفتگویی را به کوچکترین عضو آموزشگاه طلافنون اختصاصی دادیم.
صبا پورابراهیمی ۹ ساله کوچکترین عضو آموزشگاه طلا فنون است که به مدت یک سال به کار طلا سازی مشغول است. او آشنایی خود را با حرفه طلا سازی و آموزشگاه طلا فنون اینگونه بیان میکند. از کرمان از طریق دوست پدرم، آقای منصوری با این مجموعه آشنا شدم، من از ۴ سالگی به درست کردن کار دستی علاقهمند بودم و در کاردستیهای کوچک مهارت خاصی داشتم، به همین دلیل پدرم من را با آقای منصوری آشنا کرد. با مشاوره ایشان من به طلافنون مراجعه کردم، اولین کار من برای نمونه، روی فلز مس بود که آموزشگاه من را به عنوان عضو خود پذیرفت و دوره مقدماتی و پیشرفته را زیر نظر استاد با حوصله خود خانم ماهانی در آموزشگاه طلا فنون پشت سر گذاشتم. و همچنان این حرفه برایم بسیار لذتبخش است. در خصوص ترس از ابزار آلات طلاکاری از صبا پرسیدیم و با توجه به سن کم او پاسخ جالب توجهی دریافت کردیم. او اشاره کرد: در ابتدا که سن او پایین بوده و از ابزارآلاتی مانند قیچی و چکش استفاده میکرده است ترسی وجود نداشته ولی به مرور زمان و کار بیشتر با ابزارهای حساستری آشنا شده و در جریان کار چند باری با سوختگی دست و بریدگی به وسیله قیچی مواجه شده و این باعث کمی ترس و البته حواس جمعی و مراقب بودن او به هنگام کار شده است.
کوچکترین عضو طلا فنون هدف خود را در این حرفه اینگونه بیان کرد: هدف من این است که در این حرفه روز به روز پیشرفت کنم و تا انتها برای این حرفه وقت بگذارم علاقه به برگزاری نمایشگاه ندارم ولی دوست دارم گالری بزرگی از کارهای دست خود، با نام برندی که برای طراحیهای خود انتخاب نمودهام؛ برگزار کرده و در این مسیر پیشرفت کنم. صبا نام برند خود را در این حرفه با نام خود، صبا پور ابراهیمی در نظر گرفته و با نام خود برندسازی طراحی خود را انجام داده است. او به این موضوع اشاره نمود که فروش طراحیها مد نظر او نیست؛ بلکه آنها را داخل ویترین به نمایش میگذارد. در خصوص شرکت در نمایشگاه، صبا به این نکته اشاره کرد که این نمایشگاه اولین نمایشگاهی است که در آن حاضر شده است و طراحیهایش را در معرض دید متخصصین این حرفه و عموم مردم به نمایش گذاشته است.
صحبت شیرین و کودکانه صبا پور ابراهیمی با همسن و سالهای خود برای رقم زدن آیندهای زیبا در پایان صبا صحبتی کوتاه را به زبان شیرین کودکانه با همسن و سالهای خود بیان نمود: من دوست دارم به هم سن و سالهای خودم بگویم که طلاسازی کار بسیار زیبا و خوبی است. اگر به درست کردن کاردستی علاقهمند هستید و در ریزهکاری درستکردن طرحهای خود مهارت خوبی دارید، میتوانید به طلافنون مراجعه کنید و برای یک بار هم که شده امتحان کنید و اگر در این حرفه خوب بودید و آن را دوست داشتید، قطعاً پیشرفت
میکنید.